TMK trefeller fra Landbruksteknikk

 

Når John Arne Øiseth skulle investere i en ny maskin for å felle trær, valgte han TMK trefeller fra Landbruksteknikk. Valget var enkelt fordi TMK-modellen var kompakt, smart og veide lite, sier Øiseth.

John Arne Øiseth fra Brandval er storfornøyd med sin nye TMK trefeller. «Maskinen svarer definitivt til forventningene og fungerer perfekt til mitt bruk. Knivene er skarpe og solide, og trefelleren fra TMK tar fint trestammer på opptil 30 cm», kan en fornøyd John Arne fortelle.

Smart med kvistfjerner

John Arne bruker TMK trefeller fra Landbruksteknikk blant annet til å rydde langs kantene på jordene sine. Han valgte også å ta med kvistefjerner, men bruker denne bare i enkelte tilfeller. «Kvistefjerneren er smart og jeg har ikke sett en slik løsning på andre trefellere. Unntaksvis blir kvistene litt, og da blir kvisten liggende inntil stammen. Derfor brukes ikke kvistefjerneren så ofte», forteller John Arne videre.

God service hos Landbruksteknikk

Valget falt på TMK sin trefeller fordi den var kompakt, smart og veier lite. Den kan også kobles til de aller fleste gravemaskiner, og med vekt på 300 kg behøver ikke maskinen være så stor. «Jeg kan absolutt handle igjen fra Landbruksteknikk, selv om de ikke har noe utsalgssted her i nærheten. De ga meg god service og svarte på alle spørsmålene jeg hadde», avslutter John Arne.

Dette er TMK trefeller

TMK trefeller er et bioklippeaggregat for trefelling med gravemaskin, og kan leveres med flere alternativer. Ekstrautstyr som kvistefjerner, samleutstyr og forlenger gjør jobben lettere og mer effektiv. Kvistefjerner fjerner kvist før treet felles, og man får da en mer effektiv og enklere behandling av treet. Det er også enklere å kviste mens treet står på rot, enn å gjøre det når treet ligger på bakken. Samlefunksjonen gir muligheter til å samle flere tre i aggregatet, før man legger de samlet i lass eller i lund. Forlengeren gir en enklere arbeidssituasjon, og man sparer tid ved at maskinen kan stå på et sted i lengre tid.

Produsert i HARDOX®

TMK sine trefeller er produsert i HARDOX® stål, og det gjelder også kniven. Dette er stål fra svenske SSAB, og de er det eneste stålverket som ikke bruker skrapjern i produksjonen av slitestål. De bruker kun jernmalm, og av denne grunn kan man være sikker på at kvaliteten på det flytende jernet, etter tilsetning av mineraler, er av ypperste klasse. Griperen har en maks åpner på 70 cm, og trefelleren tar stammer med diameter 25 – 30 cm avhengig av hardheten i tresorten.